Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини

Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини
468×60 – top

Лекарите вършат всичко, което е необдхоимо, пациентите имат желание, моля да ни бъде осигурена възможност да ваксинираме с предоставяне на неоходимите дози. Масовата имунизация ще сложи край на масовата изолация.

За това призова д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на БЛС пред Нова телевизия.

По думите ѝ засега не всички лични лекари имат ваксини.

Не се отпускат целите количества, които сме заявили, заяви тя, но уточни, че това е нормално, защото всички заявени дози от джипитата не могат да се направят за един ден.

Николова подчерта, че е станало ясно, че в България може да се направи масова имунизация с близо 30 000 ваксинирани за 3 дни, но според нея личните лекари също трябва да бъдат снабдени с дози, за да може този процес да стане наистина масов.

Видяхме, че е възможна масовата ваксинация, когато личните лекари получат дозите си броят значително ще нарастне, допълни общопрактикуващият лекар.

Тя даде за пример, че ако всеки ден 4200 джипита правят по 10 ваксини, ще има значително увеличаване на имунизираните.
Идеята е да се направят повече ваксините. Опираме до това, че ваксини няма и това трябва да се промени час по-скоро, отново призова Гергана Николова.

По отношение на мобилните екипи, които трябва да ваксинират трудноподвижните хора, тя поясни, че засега не вижда как това може да се случи.
Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов нареди ваксините да стигнат и до най-малките и отдалечени села.

Няколко дни по-рано той разпореди да се отворят зелени коридори за всички желаещи да се ваксинират.

Въпреки това някои лични лекари от по-малки населени места признаха, че имат трудности и не са готови да започнат ваксинациите за всички желаещи.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom