Ефект на Imunobor Protect върху динамиката на протичане на орофарингеални заболявания

Ефект на Imunobor Protect върху динамиката на протичане на орофарингеални заболявания
468×60 – top

Брой 3/2019

Д-р К. Атанасова, оториноларинголог
УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – Плевен

Целта на проведеното наблюдение е да се оцени ефекта на Imunobor Protect върху динамиката на протичане на острия тонзилит и тежестта на субективните оплаквания.
В наблюдението са включени седемдесет и трима (73) пациента с обострен хроничен фарингит и катарална ангина с предполагаема вирусна етиология. Разпределението по възраст е както следва – четиридесет и двама (42) възрастни и тридесет и едно (31) деца. Пациентите са разделени на две групи според схемата на лечение, която продължава 10 дни.
Изводите от наблюдението показват, че Imunobor Protect преодолява терапевтичните проблеми при инфекции на орофаринкса. Приложението му при орофарингеални заболявания дава нови възможности за тези пациенти като намалява честотата на боледуването, предотвратява хронифицирането и усложненията, запазва терапевтичен резерв за лекарствената терапия и намалява риска от резистентност и свръхчувствителност към антибиотичното лечение. Като алтернатива на локалните антисептични средства Imunobor Protect се явява търсеният орофарингеален протектор за клиничната практика.

КупиАбонамент

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom