Брой 8/2020 Доц. д-р Д. Паскалев, д.м. Медицински университет – Варна Пикочната киселина е краен продукт ...
-
Насоки за хранене при хиперурикемия и подагра
Насоки за хранене при хиперурикемия и подагра
-
Железен дефицит, желязодефицитна анемия и хранене
Железен дефицит, желязодефицитна анемия и хранене
-
Актуален поглед върху дислипидемиите, според последните препоръки на ESC/EAS 2019 – част 1
Актуален поглед върху дислипидемиите, според последните препоръки на ESC/EAS 2019 – част 1
-
Позиция на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването спрямо пандемията с COVID-19, публикувана в Obesity Facts 2020, брой 13
Позиция на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването спрямо пандемията с COVID-19, публикувана в Obesity Facts 2020, брой 13
-
Антиоксидантният облик на балканската диета
Антиоксидантният облик на балканската диета
-
Какви са реалните възможности на някои диетични режими в лечението на захарния диабет тип 2
Какви са реалните възможности на някои диетични режими в лечението на захарния диабет тип 2
-
Медикаментозни подходи за превенция на захарния диабет
Медикаментозни подходи за превенция на захарния диабет
-
Фармакогенетични механизми за избор на лекарство за лечение на захарен диабет тип 2
Фармакогенетични механизми за избор на лекарство за лечение на захарен диабет тип 2
-
Ревизирана класификация на захарния диабет: има ли значение за клиничната практика?
Ревизирана класификация на захарния диабет: има ли значение за клиничната практика?
-
Клинично нефункциониращи хипофизни аденоми
Клинично нефункциониращи хипофизни аденоми