БЕЗПЛАТНИ МАМОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ В 10 БОЛНИЦИ ЗА СВЕТОВНИЯ МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА

БЕЗПЛАТНИ МАМОЛОГИЧНИ ПРЕГЛЕДИ В 10 БОЛНИЦИ ЗА СВЕТОВНИЯ МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА
468×60 – top

В Столична община се проведе пресконференция във връзка със старта на информационна и профилактична кампания в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за четвърта поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Света София“ в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“.

В пресконференцията участваха г-н Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, д-р Моника Чеуз, директор на Дирекция „Здравеопазване“ в Столична община, доц. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София”, г-жа Зоя Паунова, заместник-председател на Българския форум на бизнес лидерите, г-жа Вера Николова – представител на Фондация „Една от 8“ и изпълнителните директори на болниците-партньори на инициативата.

Към кампанията тази година се включва общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания – София. Така лечебните заведения – партньори стават общо 10 – ВМА, Специализираната болница за активно лечение по онкология – София, УМБАЛ „Света Марина”, УМБАЛ „Александровска”, УМБАЛ „Света Анна” – София, Първа МБАЛ – София, Четвърта МБАЛ – София, Пета МБАЛ – София и Първа САГБАЛ „Света София“.

През целия месец октомври в десетте болници в София и Варна ще се извършват безплатни мамологични прегледи, а в някои от лечебните заведения са предвидени и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени. Информация за графика на прегледите и консултациите можете да откриете на линк: http://www.raknagurdata.com/novini/bezplatni-pregledi-za-rak-na-gardata-v-10-bolnitsi-v-sofiya-i-varna-grafik-38
Второто специално събитие в рамките на кампанията ще се проведе на 15.10.2016 г. (събота) от 9:00 ч. в Южен парк в град София. Там ще бъде организирано бягане под надслов „Бягай с розова пола“ и ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на 1200-те жени, които всяка година губят живота си от това заболяване.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom