Бум на въшки в училища и детски градини

Бум на въшки в училища и детски градини
468×60 – top

Бум на въшки в училища и детски градини е регистриран в столицата, като подобен проблем вече има и в Пловдив. Това съобщи главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Според него е възможно повишената опаразитеност да се дължи на по-топлото време.Специалистът информира, че през различните години отделни видове членестоноги са повече, което показва, че 2016-а е годината на въшките.

Мярката, която се препоръчва на родителите, в случай, че децата им са опаразитени, е обработка с определени препарати, информира д-р Ангел Кунчев. Хората обаче трябва да знаят, че едно обикновено измиване с препарат няма да изгони въшките.

„Получихме сигнали от училища, детски градини, от родители. Разпоредих проверка за София и се оказа, че не е малък броят на опаразитените деца. Като мярка, която препоръчвам, са обработките, които следва да се извършват от родителите. Има достатъчно препарати, които да се ползват. Освен това трябва да се организира филтър на влизане, за да сме сигурни, че не допускаме опаразитени деца“, посочи той. 

Не може с категоричност да се каже каква е причината за по-високата опаразитеност, но е възможно и топлото време да е допринесло за нея, добави специалистът.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom