Проф. Виткова: Ваксините не са това, което очаквахме

Проф. Виткова: Ваксините не са това, което очаквахме
468×60 – top

Виждаме, че при варианта „Омикрон“ боледуват и ваксинирани, и неваксинирани. Ваксините не се оказаха това, което се очакваше. Ваксините трябва да се доработват. Без лекарство, само с ваксини, няма да се справим. Това каза бившият здравен министър проф. Мими Виткова.
„Расте броя на хоспитализираните деца в София. Има и деца на кислородна терапия. Трябва да се подготвим, за да не бъдем изненадани“, смята тя. „Това, че се запазва броят на хоспитализираните, потвърждава, че сме във фазата “Омикрон”. Дано да продължи така, за да може да издържи здравната система“, заяви Виткова. Според нея до една седмица трябва да имаме по-ясна прогноза дали можем да запазим равновесието в болниците и при интензивните легла. Попитана как властта управлява кризата, Виткова отговори, че не е важно колко са строги мерките, а дали се спазват. „В целия свят мерките са толкова нестандартни, че е трудно да се каже дали кризата се управлява адекватно“, добави тя.
В Бургаско отбеляза рекорд на хоспитализираните с COVID-19 деца. „От 130 легла имаме 15 свободни за възрастни. Приетите деца в единствения детски COVID сектор в областта са 21, което се случва за първи път. Състоянието им е стабилно. Най-малкият пациент е бебе на два месеца. Децата са с повишена температура и обща отпадналост. За съжаление, част от тях са и с пневмония“, заяви д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ- Бургас пред Нова телевизия.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom