Д-р Аспарух Илиев: Германия предупреди за възможна лятна COVID вълна

Д-р Аспарух Илиев: Германия предупреди за възможна лятна COVID вълна
468×60 – top

Германският здравен министър Карл Лаутербах предупреди за вероятна лятна Ковид-19 вълна в Германия, като започва подготовката на болници, засилване на поставянето на ваксини и на бустери, съобщи д-р Аспарух Илиев във Facebook профила си. Според него целта е да не се повтори изненадата и липсата на готовност от миналата година.

Засега Министерството на здравеопазването на България и държавният санитарен инспектор продължават да мълчат за разрешение за втори бустер, а ваксинационната кампания умря. Знам, че в момента грижите са други, но аз втория си бустер го имам, тревогата ми е основно за животите на хората над 65 години, медицинския персонал и хронично-болните от рисковите групи, които най-вече имат нужда от разрешение за втори бустер. Той доказано намалява риска най-вече за тях, но е добре всеки, който желае, да си постави.

Неваксинираните хора, били те преболедували или не, са също изложени на повишен риск (особено преболедувалите отдавна). Политическата криза е факт, но професионалните задачи на ресорните министерства не бива да затихват. Ваксинирайте се срещу COVID, нямам познат, който да не е бил поне една седмица, а много от тях и повече, извън строя дори след „по-лекия“ Омикрон“, пише още д-р Аспарух Илиев.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom