ВМА и Алжир подновяват сътрудничеството си във военната медицина

ВМА и Алжир подновяват сътрудничеството си във военната медицина
468×60 – top

Ръководството на Военномедицинска академия посрещна официална делегация от Демократична и народна република Алжир. Визитата има за цел възобновяване на взаимоотношенията между двете страни в областта на военната медицина.

3

Гостите бяха запознати с базата и възможностите, с които разполага Военномедицинска академия. Генерал-майор Абделкадер Бенжелул – главен директор на службата за военно здравеопазване към министерство на националната отбрана на Алжир; полковник Фарид Белунис – експерт в службата за военно здравеопазване към министерството на националната отбрана на Алжир; полковник Ахмед Будра – военен аташе на Алжир в Белград, Сърбия, останаха впечатлени от апаратурата и личния състав в болницата. Те имаха възможност да посетят и нагледно да се запознаят с условията, техниката и направленията, по които работят редица клиники – водещи не само в България, но и в Европа.

4

Целта е да възобновим връзките си с една приятелска държава и аз ще направя всичко възможно за това, коментира генерал-майор Абделкадер Бенжелул след срещата с ръководството на ВМА. Той припомни доброто сътрудничество между Алжир и България от времето на Алжирската революция до 90-те години на миналия век и подчерта намеренията на алжирската страна за неговото възстановяване. Приятно съм изненадан от военномедицинския личен състав и апаратурата, която видях днес в болницата, заяви още генерал-майор Абделкадер Бенжелул.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom