ВМА обменя опит с военни лекари от Сърбия

ВМА обменя опит с военни лекари от Сърбия
468×60 – top

Военномедицинска академия ще си сътрудничи в различни направления с военни медици от град Белград, Сърбия. Това стана ясно по време на провела се среща на ръководството на ВМА със сръбска делегация, която е на неколкодневно посещение у нас.
Генерал-майор Петров ги запозна със структурата и модела на управление на ВМА. Той изтъкна, че освен централната част в София, ВМА има подразделения в още няколко града, което позволява при бедствие или авария да се покрие територията на цялата страна.
Освен за контингента ни, ВМА е отворена и за всички български граждани. Според статистическите данни на НЗОК, ние сме най-предпочитаната болница, не скри задоволството си професор Николай Петров. Той поясни, че това е така заради изключително високото ниво на специалистите, които работят в лечебното заведение. По думите му, 70% от ръководителите на клиниките са едни от най-добрите не само в България, но и в Европа.
Двете страни начертаха и перспективите на сътрудничество – учебно-преподавателска, научна и практическа.
В учебно-преподавателски план има какво да научим от вас, обърна се професор Петров към колегите си от западната ни съседка. Той отбеляза, че определено обаче имаме напредък в тази област – ежедневно през ВМА преминават 400-500 студента, които слушат лекциите на 70 специалисти от болницата; върви обучение на докторанти по 30 направления.
Двете страни се договориха за обмен на опит при обучението на военни лекари.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom