Директори на болници ще бъдат дадени на прокурор

Директори на болници ще бъдат дадени на прокурор
468×60 – top

Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат дадени на прокурор. Това обяви пред bTV зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Той уточни, че подходът на сегашния екип в Министерството на здравеопазването е съвсем различен. И даде пример с директора на Ортопедичната болница в столичния квартал „Горна баня”, който поискал от МЗ 70 хил. лв. за спешни ремонти, но проверка на министерството показала, че той вече е получил оферти за ремонтните работи и те са на стойност 20 хил. лв. Директорът е уволнен.

Под 5% от държавните болници са на печалба.
Точно 3 от общо 62-те държавни болници са на печалба, сочи анализ на здравното министерство, цитиран от депутата от ДПС Нигяр Джафер. За болницата в Ловеч д-р Ненков каза, че тя е в кома, но ще опитат да я съживят. Наскоро пред bTV той обясни, че проблемите на лечебното заведение нямат нищо общо с лимитите, а са заради договор на лечебното заведение с частна структура за инвазивна кардиология, сключен преди 10 години. Ръководството на болницата е сменено изцяло с хора, които не са от града, уточни зам.-министърът. Процесът на модернизация на Спешната помощ ще бъде дълъг, предупреди д-р Мирослав Ненков. В момента се подготвят документите за 164 хил. лв., които ни отпуска безвъзмездно ЕС за оборудване и ремонти на спешните центрове. Те ще бъдат подадени в края на тази или началото на следващата година, уточни докторът. Относно агресията срещу медици той повтори, че бързо и ефективно правосъдие би я възпряло.

Държавата започва проверки в кои болници се източват средства.
Започват проверки в болниците за неизгодни договори. Акцията идва след кризата в Ловеч – сметките на областната болница са запорирани.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom