Драстичен спад на раждаемостта от началото на годината

Драстичен спад на раждаемостта от началото на годината
468×60 – top

Драстичен спад на раждаемостта от началото на годината, отчитат от Здравното министерство. За първите пет месеца на тази година в България са се родили близо 1000 бебета по-малко, сравнение със същия период на миналата година.
Почти няма област в която да не се усеща тревожната статистика. В дъното на класацията по родени бебета са малките и бедни области у нас.
Най-малко бебета са се родили във Видин. Там на два дни е проплаквало по едно новородено.
Намаляват и ражданията в по-големите области като София, Варна и Бургас, а наблюденията на лекарите са, че все по-малко жени решават да има второ или трето дете.
И още една любопитна статистика – увеличава се броят на близнаците заради репродуктивните проблеми на семействата и зачеването ин витро.
В първите месеци на тази година стана ясно, че жените в България раждат първото си дете най-млади в сравнение с другите държави от Европейския съюз (ЕС).
Статистиката на европейската статистическа служба Евростат за раждаемостта през 2014 г. показа, че българките раждат първото си дете средно на 25,8 години спрямо 28,8 години в ЕС. След нас е Румъния с 26,1 години.
По ръст на коефициента на плодовитост страната ни се нарежда до държави като Швеция, Литва, Чехия, Словения.
С такъв коефициент на плодовитост България не може да поддържа общия брой на населението.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom