Баховият консултант Павлина Николова издаде книга „Захир и 38-те ключа”

Баховият консултант Павлина Николова издаде книга „Захир и 38-те ключа”
468×60 – top

Това е сугестопедичен учебник, който се използва за курс по Бах терапия

Баховите есенции са един прекрасен и ефирен начин за здраве, хармония и личностно развитие. Това е една природна система от 38 есенции от цъфнали дървета и полски цветя, която помага на личността да преодолее личните си предизвикателства, които човек среша в живота си. Всеки може да използва Баховите есенции, за да се справи с неувереност, страхове, разочарования, носталгия и други състояния.

Може ли да е толкова просто?

Д-р Бах е вярвал, че на това ще залага медицината на бъдещето. Тези есенции са като липсващата информация, от която има нужда личността, за да се върне отново в баланс и да следва пътя си.

Книгата, която ви представяме е нещо нестандартно. Тя се роди първо като сугестопедичен учебник, който да се използва в курс по Бах терапия. Сугестопедичният учебник винаги представя една история, за да се събуди „наративния нагон” у човек и ускори процеса на учене на много нива. Историята на Захир от „Захир и 38-те ключа” заживя обаче собствен живот отделно от обучението.

Кой е Захир?

Това е един младеж, заплашен от раздяла с любимата си. Той неочаквано навлиза в един магичен свят, който му разкрива тайните на човешката душа. Кой ли не иска да открие себе си? В историята това са ключове към човешката душа – 38-те цветни есенции. Знанието за тях било дадено от горските същества на д-р Бах. Есенцията Hornbeam например му се ракрива чрез Прозяващата се вещица, a Cherry plum се крие зад образа гном подобен на този от света на Толкин. Има и такива места, пропити с особена енергия, чрез която разпознаваме есенциите – като зоната на Оловния облак и Висящите градини. Картините в книгата засилват въздействието и са неразривно свързани с духа, който носи всяка част. Затова чрез тях ще откриете Захир през образа на Данте, на скитника от Борис Георгиев и др.

Единият ключ остава неразкрит. Той се подвизава между редовете на историята и читателят трябва сам да го намери.

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom