Здравен дебат отговаря на въпроса как се управлява съвременното здравеопазване

Здравен дебат отговаря на въпроса как се управлява съвременното здравеопазване
468×60 – top

Кои са предизвикателствата и добрите практики в управлението на съвременното здравеопазване, трябва ли да се променят механизмите при финансирането на лечебните заведения и необходима ли е актуализация на цените на клиничните пътеки? Тези и още важни въпроси ще постави първият по рода си здравен дебат, който е част годишното независимо проучване „Най-добрите болници“ ще се проведе на 17 евруари, от 13:30 часа, в Гранд Хотел София.

В дискусията ще участват експерти от различни сектори, свързани със здравеопазването – институции, браншови и пациентски организации, лекари, мениджъри на болници, юристи. Темата на дебата е „Управление на съвременното здравеопазване – предизвикателства и добри практики“, като по време на него ще се коментират както бюджетите на болничните заведения и условията, при които пациентите трябва да доплащат лечението си, така и възможността за промяна в заплащането на медицинските специалисти. Специално внимание ще се обърне и на механизмите за контрол и регламента за заплащане на медицински дейности в болниците.

Провеждането на здравната дискусия е само част от годишния проект „Най-добрите болници“. За втора поредна година националната класация ще отличи най-добрите лечебни заведения с най-добрите услуги, специалисти и условия, в различните региони и медицински направления в страната. За целта предстои направено независимо национално проучване от международната агенция IQVIA сред пациенти, мениджъри на болници и общопрактикуващи лекари, а резултатите от допитването ще бъдат обявени на специална церемония на 23 март в София в хотел „ИнтерКонтинентал“.

468×60 – bottom

Related posts

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom