Националната кардиологична конференция организирана от Дружеството на кардиолозите в България

Националната кардиологична конференция организирана от Дружеството на кардиолозите в България
468×60 – top

Сателитен симпозиум на Boehringer Ingelheim на тема „Мултидисциплинарен подход при лечение на сърдечна недостатъчност (СН) в условията на пандемията от COVID-19“, част от Националната кардиологична конференция организирана от Дружеството на кардиолозите в България.

По време на събитието бяха обсъдени предизвикателствата и възможностите пред кардиологичната общност в година на изпитания, и по-специално лечението на пациенти с и без диабет и кардиоваскуларен риск в контекста на пандемията от COVID-19.

Специални гост-лектори на симпозиума бяха проф. Джеймс Гавин (Атланта, САЩ), който представи темата „Обединени в грижата за пациента – ендокринолози и нефролози промениха разбирането за лечението на пациентите със захарен диабет тип 2 (ЗДТ2) и сърдечносъдови (СС) заболявания“ и проф. Щефан Анкер, клиничен комплекс „Шаритѐ“, Германия с темата „Нови хоризонти за пациентите със СН и как кардиологичната общност променя парадигмата на стандартите за лечение на СН – фокус върху клиничното изпитване EMPEROR-Reduced”.

„Сърдечната недостатъчност е основен рисков фактор за протичане на заболяването COVID-19”,каза модераторът на събитието чл. – кор. проф. Асен Гудевд.м.н.- председател на УС на Дружеството на кардиолозите в България и началник на Клиника по кардиология, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, като подчерта значението на съвместните усилия на специалистите в грижите за пациентите със сърдечна недостатъчност.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom