Красимир Грудев смени д-р Болтаджиев като шеф на НСЧБ

Красимир Грудев смени д-р Болтаджиев като шеф на НСЧБ
468×60 – top

Собственикът на пловдивската болница „Тримонциум“ Красимир Грудев ще е председател на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници, стана ясно след годишното отчетно-изборно събрание на сдружението. Грудев сменя досегашният председател д-р Николай Болтаджиев, който остава в НСЧБ, но в качеството си на физическо лице.

„В нашия устав изрично е записано, че председателят на сдружението трябва да е собственик на болница. Тъй като продадох МБАЛ „Св. Богородица“, нямах право да се кандидатирам за длъжността“, каза пред Zdrave.net д-р Болтаджиев.
Той уточни, че няколко причини са го накарали да продаде лечебното си заведение. „Първата е, че не съм добре със здравето от 7 месеца, но това не е основната причина. По-важната причина е, че съм пред пенсия – трябва да си подготвям документите. Реших, че ще бъда един пенсионер, който ще работи това, което му доставя удоволствие. Живот и здраве ще си преглеждам, ще оперирам и ще правя това, което обичам. Третата причина е, че синът ми замина за чужбина. Той работи в Парижка болница, специализира към Сорбоната и никога няма да се върне“, каза още д-р Болтаджиев.

„25 години администрация на болница малко ме изпепели“, допълни той.

Бившият председател на НСЧБ подчерта, че все още не е ясня формата, под която ще остане в сдружението, но категорично не смята да се отказва от работата си в него.

Новият собственик на МБАЛ „Св. Богородица“ е Медицински център „Лейзър Мед“ ЕООД, показва справка от Търговския регистър.

Новият председател на НСЧЛ Красимир Грудев има повече от 15 години опит в мениджмънта на частното болнично здравеопазване. През 1999 г. става учредител и мажоритарен собственик на едно от първите частни лечебни заведения в Пловдив –  „Медицински център Тримонциум” ООД, осъществяващо болнична дейност в областта на офталмологията, ортопедия и травматология, акушерство и гинекология, хирургия. Учредител и съсобственик е на „МБАЛ Тримонциум” ООД (2008). Председател на УС на Фондация „РАЦИО” от 2003г. Два пъти е бил избиран в УС на НСЧБ.

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom