Млад български лекар с награда от Европейския конгрес по гастроентерология

Млад български лекар с награда от Европейския конгрес по гастроентерология
468×60 – top

Наградата, International Scholar Award, се връчва на най-добрите научни разработки на млади учени до 35 г. в Европа в областта на гастроентерологията. Д-р Радислав Наков бе награден от проф. Даниел Хартман (Мюнхен, Германия).

Младият български лекар д-р Радислав Наков от Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ спечели престижна награда по време на провелата се между 15 и 19.10 24-та Европейска седмица по гастроентерология (UEG Week) във Виена.

Наградената разработка, представена чрез устна презентация от д-р Наков, е на тема „Оценка на ангиогенезата на ректалния карцином чрез имунохистохимични и компютър-асистирани ендосонографски методи“. Проучването подпомага правилната оценка на пациентите с карцином на ректума и допринася за избора на правилно лечение и точна прогноза при тези пациенти.

dr-radislav-nakov-2

Ръководител на проучването е проф. Людмила Танкова, началник на отделение в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“, а другите участници, освен д-р Наков, са проф. Георги Стоилов, д-р Антонина Гегова, доц. Венцислав Наков, доц. Ваня Герова и д-р Иван Терзиев.

Всяка година Европейската седмица по гастроентерология обединява над 13 000 гастроентеролози от цял свят в рамките на пет дни. Това е най-важната медицинска среща в световен мащаб по отношение на заболяванията на храносмилателната система. На конференцията се обсъждат новости в лечението и поведението при пациенти със социално значими заболявания като хронични вирусни хепатити В и С, възпалителни чревни заболявания, синдром на раздразненото черво, колоректален карцином, гастроезофагиална рефликсна болест и др.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom