Над 100 души бяха прегледани безплатно във ВМА за рак на кожата

Над 100 души бяха прегледани безплатно във ВМА за рак на кожата
468×60 – top

110 души преминаха през дерматологичните кабинети в поликлиниката на ВМА в рамките на кампанията за безплатни прегледи за рак на кожата.
Консултациите бях извършени от началника на Клиниката по дерматология и венерология д-р Весел Кантарджиев и колегите му – д-р Айлин Шеф, д-р Валерия Матеева, д-р Стефана Грудева, д-р Венцеслав Тодоров.
Медицинските специалисти са категорични, че при навременно откриване, дори най-злокачественият рак – малигнения меланом, може да бъде лекуван успешно. Лечението се избира в зависимост от стадия и вида на злокачественото образувание.
Съветът на лекарите е да се вглеждаме периодично в промените на собствената ни кожа и 2 пъти в годината задължително да преминаваме през профилактични прегледи.
Извън кампанията, всеки пациент може да си направи консултация с дерматолозите – от понеделник до петък, в кабинет 227 на Поликлиниката на ВМА, от 11:00 до 15:00 часа, без предварително записване. Необходимо е само направление за преглед при дерматолог, издадено от личния лекар.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom