Научноизследователски институт се открива в МУ-Плевен

Научноизследователски институт се открива в МУ-Плевен
468×60 – top

Правителството одобри Медицинският университет в Плевен да открие научноизследователски институт. В структурата на института ще бъдат включени научните сектори „Медицина“, „Фармация“, „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и „Диагностични и социални дейности“, както и секторите „Докторанти“ и „Студентско научно творчество“, Библиотека, Издателски център и научно списание.

Интердисциплинарни групи от изследователи на университета и други научни организации ще бъдат формирани в сфери като роботизирана инвазивна хирургия, теле- и 3D медицина, онкогенетика, сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания, редки болести, репродуктивна патология и други. Това ще даде възможност за провеждане на мултидисциплинарни изследвания и развойна дейност, насочени към развитието на медицината, подобряването на човешкото здраве и качеството на живот, посочват от правителството.

Изграждането и осъвременяването на дейността на Научноизследователския институт ще се финансират със средства от бюджета на университета, от собствени приходи, от специалния фонд за провеждане на иновативни изследвания в учебното заведение, от Фонда за подпомагане на изследователската дейност на докторанти, както и постъпления от национални и международни програми за финансиране на научни проекти.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom