Медицински университет – София с нова творческа зала за студенти и преподаватели

Медицински университет – София с нова творческа зала за студенти и преподаватели
468×60 – top

Бе открита нова творческа зала за работа по проекти за студентите и преподавателите на Медицински университет – София. Модерното пространство се намира в сградата на Централна медицинска библиотека и ще даде възможност за провеждане на отворени срещи, дискусии, работа по научни проекти и представяния на нови книги в приятна и мотивираща обстановка.

В приветствието си ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков заяви: “Нашият стремеж е науката в университета да продължи да се развива, както винаги е било – на изключително високо ниво. Това в модерните времена е възможно само, ако се осигурят и съвременни условия за самоподготовка, за дискусия и за спорове, в които да се родят хубавите идеи. Съществен момент в този процес са колективната работа, дигитализацията на ресурсите и възможностите за творчество в науката.“ Той добави, че такива проекти ще мотивират още повече младите хора да се развиват в медицинската наука, ще допринесат за повишаване на удовлетворението им от обучението в Медицински университет – София. „Точно това е сред основните ни задачи – да създадем повече мотивация, за да останат тези млади хора в България“, завърши приветствието си акад. Трайков. Той връчи сертификат за дарение на генералния мениджър на Рош България Хишам Сабри.

Директорът на библиотеката, г-жа Людмила Томова сподели, че „новата творческа зала е място за неформално общуване между студенти и преподаватели на Медицински университет – София, за обмяна на знания, добри практики и идеи, чиято роля е в съзвучие със съвременните тенденции в библиотечно-информационните услуги“.

Тя обяви, че в залата вече е представена първата изложба от фотографии „Етюди в сиво“ – дебют на служителя в Централна медицинска библиотека Михаил Михайлов, която показва красотата през черно-бял обектив.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom