Ново анти-COVID лечение на Eli Lilly очаква разрешение за спешна употреба от FDA

Ново анти-COVID лечение на Eli Lilly очаква разрешение за спешна употреба от FDA
468×60 – top

Ново експерименталното лечение с моноклонални антитела на фармацевтичната компания Eli Lilly е ефективно срещу всички известни варианти на коронавирус, включително омикрон, сочат резултатите от актуално изследване, цитирани от Ройтерс.
Лекарството, известно като bebtelovimab или LY-CoV1404,е доказало инвитро мощно неутрализиращо действие при множество варианти на SARS-CoV-2, в това число алфа, бета, делта, епсилон, гама, йота и омикрон, съобщават група изследователи в публикация в портала bioRxiv преди партньорска проверка.

Според тях експерименталното лекарство с антитела на GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology sotrovimab също неутрализира вариантите делта и омикрон, но bebtelovimab е значително по-ефективен като неутрализиращ вируса фактор при всички тествани варианти и наред с това е няколко пъти по-мощен.

Учените са на мнение, че тези негови качества потенциално може да позволят по-ниски дози и подкожно, а не интравенозно приложение.

От ръководството на Eli Lilly съобщават, че компанията е в спешен контакт с Американската администрация по храните и лекарствата FDA и се стреми да направи bebtelovimab достъпен, като е заявила желание продуктът да бъде разрешен в условията на спешна употреба още през първото тримесечие на 2022 г.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom