Обучават РЗИ и РЗОК да работят с пръстовия идентификатор

Обучават РЗИ и РЗОК да работят с пръстовия идентификатор
468×60 – top

Как трябва да се работи с електронни направления, онлайн избор на общопрактикуващ лекар и пръстов идентификатор се обучават работещи в РЗИ и РЗОК, информираха от касата.
Онлайн изборът на лекар ще влезе в сила от 1-ви юни, заедно с пръстовия идентификатор, новата национална листа на чакащите пък няма да съдържа лични данни, става ясно още от съобщението.
„Най-важната система, на която се възлагат големи надежди, като контролни възможности, е уникален идентификационен номер и електронна автентификация.
Номерът се създава при сканиране на произволни точки от пръста и няма да може обратно да бъде възстановяван рисунъкът на пръста, кодът ще се генерира от четец. Всички преобразувания ще стават в четеца и информацията няма да постъпва в компютър. В базата данни ще се прехвърля направо вече генерираният код. Това ще създаде по-ефективен механизъм на контрол при извършването на плащания от името на конкретен пациент. Въвеждането му няма да изисква никакви нови правила или допълнителни трудности в самата лечебна дейност. Малолетните, както и всички, които са болни, неподвижни или имат други затруднения, ще могат да бъдат представлявани от други лица. Хората, които имат сериозни препятствия да се автентификират с пръста си ще могат да използват карта“, гласи още съобщението на НЗОК.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom