На официална церемония Дарик радио представя „Най-добрите лекари в София“

На официална церемония Дарик радио представя „Най-добрите лекари в София“
468×60 – top

Дарик радио представя резултатите от второто издание на проучването „Кои са най-добрите лекари в София“ на 12 април 2016 година, вторник от 18:00 часа, в Националната галерия „Квадрат 500“ – пл.“Св. Александър Невски“, ул. „19-ти февруари“ № 1, ет. 5 / вход откъм бул. „Васил Левски“/.

Кои са най-добрите лекари, признати от своите колеги? Кои са онези, които будят възхищение и признателност? Кои са онези, които вдъхновяват децата ни да искат да станат лекари?

Четири години след успешното първо издание Дарик радио реализира за втори път анкетата „Най-добрите лекари в София“. С резултатите от второто издание на допитването „Кои са най-добрите лекари в София ?“, специалистите в него вече наброяват 501, представени в 42 медицински специалности. В допитването през 2015 година се включиха 35 болници в София и бяха отчетени над 1700 анкетни карти, в които лекарите имаха възможност да номинират свои колеги от кокретна медицинска специалност.

Екипът на Дарик радио ще представи резултатите от проучването в компанията на отличените медицински специалисти в двете издания на допитването „Най-добрите лекари в София“, представители на столични болници, здравни и пациентски организации и институции. Официален гост на предстоящото събитие ще бъде д-р Петър Москов, Министър на Здравеопазването. На събитието ще бъде представено и специално печатно издание – каталог „Най-добрите лекари в София“, което включва всички отличени в двете издания на проека медици, разделени в 42 специалности.

Допитването „Кои са най-добрите лекари в София?“ се проведе за втори път по модела на утвърдената американска методология на агенцията Castle Connolly, според която лекари номинират свои колеги от същата специалност. Благодарение на активността на включените в проучването медици, които трябваше да номинират свои колеги от същата специалност, второто издание допълва Лекарската лига с над 200 нови специалисти.

По време на второто издание на анкетата бяха отчетени над 1700 анкетни карти, които включват възможност за номиниране от един до трима специалисти в конкретна медицинска специалност. Лекарите, получили най-много препоръки от своите колеги, попаднаха в листата на Лекарската лига, но не под формата на класиране, а по азбучен ред. Анкетираните лекари имаха възможност да номинират лекари не само от тяхната, но и от други столични болници.

Важно условие е, че те не можеха да номинират себе си, а въпросът в анкетата гласеше – „Ако се наложи Ваш близък – роднина или приятел – със здравословен проблем във Вашата специалност да бъде диагностициран/лекуван в София и поради някаква причина Вие не можете да помогнете, кои лекари специалисти бихте препоръчали?”.

С второто издание на анкетата „Най-добрите лекари в София“ Дарик радио има честта да утвърди за пореден път авторитета на лекарската професия и да допринесе за по-голямата информираност на българските граждани.

***

Списък с отлчените специалисти е публикуван на специалния уебсайт http://bestdoctors.bg, където са представени всички лекари, болниците и специалностите, в които работят. Там ще се публикуват периодично интервюта с тях, техни публикации и т.н.


През май 2016 година ще бъде разпространено във вестникарската мрежа и специалното печатно издание с резултатите и визитки на лекари, отличени в допитването.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom