Още два екипа на спешна помощ се командироват в област Бургас

Още два екипа на спешна помощ се командироват в област Бургас
468×60 – top

От 12 август до края на летния броят на спешните екипи на територията на област Бургас ще се увеличи с два, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Единият от екипите ще бъде командирован от Сливен, а другият – от Ямбол, допълват от ведомството. Мярката се налага заради смъртта на турист на къмпинг “Нестинарка” заради забавяне на линейката. Спешната помощ е пристигнала след повече от

40 минути, тъй като другите екипи, които действат в района, са се отзовали на други сигнали за инциденти. Преди дни 67-годишен мъж от Русе почина, след като си глътнал езика след влизане във водата. Плажуващи и спасители са го извадили от морето и са му оказали първоначална помощ. Спешна помощ обаче е дошла след повече от 40 минути.

От Здравното министерство обясниха, че Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас има на разположение три стационарни дежурни екипа – по един в Созопол, Царево и Приморско. По времето, в което е постъпил сигналът за инцидента на къмпинг “Нестинарка”, екипът от Царево се е намирал в Лозенец за друг инцидент с удавник и нормативно разписано е чакал следствена група.

Екипът от Созопол също е бил в Лозенец заради травма на млад мъж с фрактура на шийни прешлени. Екипът в Приморско пък е транспортирал дете с бронхоспазъм и затруднено дишане до МБАЛ Бургас. Спешен екип се е освободил едва малко преди 12 ч на обяд. Тялото на мъжа е останало на плажа до късния следобед.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom