Пациенти ще предизвикат Надзорния съвет на НЗОК да почувства какво е да живееш с ревматично заболяване

Пациенти ще предизвикат Надзорния съвет на НЗОК да почувства какво е да живееш с ревматично заболяване
468×60 – top

По повод Световния ден за борба с артрита – 12 октомври Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА) и Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев (БСБББ) ще подарят специално изработени ревматоидни ръкавици, които след слагането им карат здравият човек да почувства колко трудни са ежедневните дейности на хората с ревматични заболявания.
На 12 октомври от 16.00 ч. в сградата на НЗОК, пациенти с ревматични заболявания ще предизвикат Надзорния съвет на Касата да пият кафе заедно по повод Световния ден за борба с артита.

Докато се провеждат всякакви срещи, работни групи и обсъждания в НЗОК, на практика, регионалните каси връщат, отлагат и отказват лечение на десетки пациенти. Въпреки молбите ни за гратисен период до изясняване на позициите на касата, вече 3 месеца важат критерии, които всички оценяват като недомислени, несъгласувани и НЕРАБОТЕЩИ!
По неофициални данни от болест на Бехтерев у нас страдат около 30 000, от ревматоиден артрит около 70 000 души. За повече от 100 000 болни се грижат само 82 ревматолога, които са концентрирани предимно в големите градове.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom