Втората Балканска конференция по персонализирана медицина

Втората Балканска конференция по персонализирана медицина
468×60 – top

На 24.10.2019 г., четвъртък, от 12:30 ч. в зала „Мерджан“ на хотел „Рамада“ в София ще се проведе пресконференция преди откриването на Втората Балканска конференция по персонализирана медицина. Форумът се организира от Български алианс за прецизирана и персонализирана медицина (БАППМ) в сътрудничество с Европейски алианс за персонализирана медицина (ЕАПМ), Медицински университет – Плевен и Българското Научно дружество по геномика и генетика на човека.

В пресконференцията ще участват:

  • Д-р Жасмина Коева-Балабанова – председател на Управителния съвет на Български Алианс за Прецизирана и Персонализирана Медицина (БАППМ);
  • Денис Хорган – изпълнителен директор на Европейски Алианс за Персонализирана Медицина;
  • Чл.-кор. проф. Драга Тончева – президент на Научно дружество по геномика и генетика на човека;
  • Проф. д-р Савелина Поповска – заместник-ректор по международното сътрудничество на Медицински университет – Плевен.

Втората Балканска конференция по персонализирана медицина ще се проведе в София на 24 и 25 октомври в зала „Опал“ на хотел „Рамада“. Официалното откриване на форума е от 14:00 ч. Специален гост ще бъде еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Конференцията има за цел да насърчи сътрудничеството между държавите от Балканския регион, които да послужат за модел и на останалите европейски страни. Експертите ще се фокусират върху намирането на оптимални пътища за интегрирането на персонализираната медицина в здравните системи на страните от Европейския съюз. Те ще обсъдят възможностите за ускоряване на въвеждането на иновативните лекарства и диагностични средства в клиничната практика, изграждането на необходимата за това правна и регулаторна рамка и подобряването на достъпа на пециентите до иновативно лечение.

Пленарните сесии на конференцията са посветени още на темите за геномиката, патологията на персонализираната медицина и персонализираната медицина в онкологията, неврологията, психиатрията и при редките болести.

468×60 – bottom

Подобни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

728×90 – bottom