Приложение на GinGira Activ при варицела

Приложение на GinGira Activ при варицела
468×60 – top

Брой 6/2013

Д-р Г. Тишева, семеен лекар – Плевен

Варицелата или едрата шарка е широко разпространена у нас. В момента се наблюдава бум на нейното развитие. Родителите се интересуват от нови възможности за лечение.

Съществуват много въпроси за поведението на семейството при разболяване от варицела – как да се къпят децата, как да се лекуват, как да се предотвратят усложненията? Варицелата се причинява от Varicella – Zoster Virus. При първа среща с този вирус се развива Варицела, а при преболедували се развива Херпес зостер. Източник на инфекцията е болният човек. Вирусът се предава по въздушно – капков път, обикновено при тесен контакт с болния. Заболелият отделя вируса 48 часа преди обрива и 4 дни след появата му. На практика се считат за заразни до поява на срупчета по всички обриви. Карантината при Варицела е 7 дни. При херпес зостер се заразяват хората най-вече чрез директен контакт. Инкубационният период при варицела е до 21 дни. При близък контакт с болен, вероятността за зараза е до 90 % – висока контагиозност. Клиника – много рядко има предшестващи симптоми като обща отпадналост, хрема, кашлица и температура. Обикновено децата вдигат температура и след няколко часа започват да се появяват типичните обриви.

Започват от главата и бързо се разпространяват по тялото и крайниците. Почти не се среща по длани и ходила. Задължително се намира по окосмената част на главата. Не са пощадени лигавиците – може да се открие в лигавицата на устата, ларингса, конюнктивата, носа , вулва и др. Обривните единици в началото са малки червени петна, които след няколко часа се превръщат в по-големи надигнати пъпки. Много бързо след това се появяват мехурчета върху тях. В началото съдържанието им е бистро, но след няколко дни помътнява. Обривните единици са самостоятелни, не се сливат. След 1-2 дни започва завяхване на мехурчетата и на тяхно място се образуват корички. Обривът при варицела се съпровожда с много силен сърбеж, който може да доведе до възпаление и инфекция на кожата. Повлияването на сърбежа е голямо предизвикателство за лекаря и родителите. Разчесването при едрата шарка води до инфектиране и повишава риска от белези на мястото на обривите. Точно за този неприятен симптом – сърбежа и за предотвратяване на възпалението и инфекцията , използвам GinGira Activ! GinGira Activ има мигновено успокояващо действие, намалява сърбежа, също така предпазва от кожна инфекция и възпаление. GinGira Activ е сравнително нов продукт от серията медицинска козметика на Борола GinGira .

Какво съдържа този уникален за мен продукт?

– Zinc oxide 10% – традиционно дерматологично средство, одобрено от Европейския съюз и от FDA
– Екстракт от Лайка (Chamomilla recutita)
– Екстракт от Невен (Calendula officinalis)
– Хидратанти
– Емолиенти

Активните съставки и вехикулума на GinGira Activ повишават ефекта от препарата. Той притежава по-мощен противовъзпалителен, антимикробен, болкоуспокояващ, противосърбежен и регенериращ ефект. Ефектът наподобява кортикостероидна и антибиотична комбинация. Това го прави подходящ за острата фаза на възпалението и инфекции. GinGira Activ е една природна алтернатива на локалните антибиотици и кортикостероиди. Затова използвам GinGira Activ без страх продължително време при бебета и деца.

В моята практика GinGira Activ е средство на избор за:

– Повърхностни кожни инфекции и възпаления
– Подсичане с инфекции
– Възпаление при ухапване от насекоми и алергии
– Обострена екзема

От друга гледна точка GinGira Activ e средство на избор за детската възраст, когато се налага продължителна употреба и когато локаллизацията на кожните лезии е в нежни участъци – гънки, лице, ръце и т.н.

GinGira Activ е природна алтернатива на локалните антибиотици и кортикостероиди.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom