Проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат като председател на Българския фармацевтичен съюз

Проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат като председател на Българския фармацевтичен съюз
468×60 – top

Досегашният председател на УС на Българския фармацевтичен съюз проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат. Това стана на V-тия редовен отчетно-изборен конгрес на съсловната организация на фармацевтите, който се проведе в Несебър, съобщават от там.
На форума присъстваха близо 470 магистър-фармацевти от цялата страна.
Опонент на проф. Гетов в надпреварата за поста председател на УС на БФС бе маг.-фарм. Аделина Любенова – досегашен член на УС на БФС.
За заместник-председатели на съсловната организация за мандата 2016-2019 бяха избрани маг.-фарм. Тодор Найденов от РФК София-столична и маг.-фарм. Димитрия Стайкова от РФК Пловдив.
По време на форума беше гласуван нов управителен съвет и комисии на централно ниво, в които влязоха млади магистър-фармацевти. В предизборните си изказвания те защитиха политиката за утвърждаване имиджа на професията.
По време на двудневния форум беше приет и отчет на Управителния съвет на БФС за периода 2013-2016.
Профилът на присъстващите делегати магистър-фармацевти според типа месторабота показва, че работещите в аптека и болнична аптека заемат близо 88%, следвани от заетите в представителства и търговци на едро, а най-малък е делът на работещите в държавни институции.
Най-младият делегат на конгреса е на 25 години, а най-възрастният – на 80.

750×422
750×422

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

728×90 – bottom