Брой 1/2019

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е психиатрия и неврология. Началото на броя започваме със статия за соматоформните разстройства, автори д-р В. Вутова, д-р А. Читакова, проф. д-р В. Миланова д.м.н., Клиника по психиатрия, УМБАЛ „Александровска“ – София.

От следващата авторска статия ще научите повече подробности за интегративен поведенчески биомаркер за обективно измерване на терапевтичния ефект при пациенти с ендогенни депресии.

Темата на броя продължаваме със статия за синдрома на неспокойните крака, автори д-р Т. Радева, проф. д-р Х. Кожухаров, Катедра по психиатрия, МУ – Варна.

Следват статии за „Транскраниалната магнитна стимулация като неинвазивен метод на лечение в психиатрията“; „Практикуването на детска психиатрия: между непосилния идеал и отрезвяващата реалност“; „Между живота и смъртта“; „Детски аутизъм“; „Остър вертижен синдром – диференциална диагноза“; „Епилептични и неепилептични пристъпи“; Исхемичен мозъчен инсулт – съвременно лечение“; Антикоагулантно лечение за първична и вторична профилактика на мозъчен инсулт при пациенти с предсърдно мъждене“; „Пигментни пурпури“.

От статията на д-р В. Кантарджиев и доц. д-р В. Брощилова ще научите повече подробности за микробно-асоциирана патогенеза на акне вулгарис.

В рубриката „За практиката“ сме включили следните практични статии: „Източници на информация за заболяването – предпочитания на пациентите с псориазис“; „Симптоми и признаци при заболявания на дихателните пътища при деца“; „Имунобиотик или пробиотик е за предпочитане при антибиотична терапия“.

В броя сме публикували тест по клиничен случай – Приложение на последна информация при взимане на решения за лечение на желязодефицитна анемия.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг