Брой 10/2018

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е пулмология. Броят започваме със статия на тема „Генетична предразположеност и бронхиалната астма“, автори: д-р Д. Митева, проф. д-р П. Переновска, доц. д-р Г. Петрова, Клиника по педиатрия, УМБАЛ “Александровска”, Катедра по педиатрия, МУ – София.

От следващите авторски статии ще научите повече подробности за хроничната влажна кашлица в детска възраст, трахеитите в детска възраст, механизмите на тежка кортикостероиди – резистентна бронхиална астма.
Темата на броя продължаваме с полезна информация за видовете кашлица в детска възраст и терапевтично поведение, автор: доц. д-р С. Велизарова, МБАЛББ Детска клиника, МУ – София.

Следват статии за „Хронична посттромбоемболична пулмонална хипертония“; „Патологичната сънливост“; „Инхалиране – здраве или болест; Роля на белодробния микробиом за респираторното здраве“.

В следващите страници на медицинското издание сме включили статии на тема „Как и дали да лекуваме децата с бронхиолит?“; „Медицински регистър за проследяването на пациенти, показани за лечение с продължителна домашна кислородотерапия (ПДКТ)“ и „Бронхиална астма – диагностика и съвременен терапевтичен подход“.

В броя сме добавили две практични статии: „Daivobet Gel – създаден за комплайънс с фокус върху пациента с псориазис“ и „Ефективната имуномодулация намалява честотата на боледуване от респираторни инфекции в детската възраст“.

Тестът по клиничен случай – Ходжкинов лимфом, е продължение от бр. 9/2018 г.
Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг