Брой 10/2019

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е ревматология.

В първите страници на броя сме включили интересна статия с новости за диагностиката и лечението на остеопороза, авторски колектив: доц. д-р Ц. Петранова, д.м., доц. д-р И. Шейтанов, д.м., доц. д-р С. Монов, д.м., д-р Р. Несторова.

Следващата авторска статия е с фокус подагра и необходимостта от индивидуален подход и чест контрол върху заболяването, автори: д-р С. Нейчева, д-р Б. Опаранов, Отделение по Ревматология, ВМА – София.

Следва статия с повече подробности за клиничната значимост и лечение на ранен недиференциран артрит.

Темата на броя продължаваме със следните статии: Белодробни манифестации и усложнения при пациенти със серопозитивен ревматоиден артрит; Паранеопластични миозити; Collanol – пробив в лечението на Остеоартрозната болест; Регенераторна терапия с обогатена с тромбоцити автоложна плазма при дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат; Съвременни насоки за проследяване и лечение на пациенти с тежка астма.

В рубриката „За практиката“ сме включили практична статия за приложение на Skinoren® при лечение на акне и мелазма, автори: доц. д-р Г. Матеев, д-р В. Матеева, Клиника по дерматология и венерология, УМБАЛ „Александровска” – София.

В рубриката „В света на вирусите“ сме публикували статия от проф. д-р Хр. Одисеев с полезна информация за лаймската болест.

В броя сме публикували хипотетичен тест по клиничен случай – Разпознаване и лечение на двигателно нарушение в педиатрията.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг