Брой 10/2017

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е урология и нефрология. Броят започваме със статия от проф. д-р Ч. Славов, Началник клиника по урология и андрология, УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ – София, от който ще научите кои са диагностичните и терапевтичните предизвикателства при заболяванията на простатната жлеза.

Следва статия за значението на комплексната диагностика при пациенти с установена хипоспадия, авторски колектив от Клиника по Урология, УМБАЛСМ Пирогов – София.

В рубриката „Нашето интервю“ проф. д-р Райна Робева, Национален консултант по Нефрология, Началник Клиника по „Нефрология” ВМА – София, споделя интересна информация за работата си в сектора.

В следващите страници на медицинското издание ще имате възможност да прочетете за функционалните разстройства на уринирането след оперативни интервенции в малкия таз; тенденции към влошаване на параметрите на човешката сперма – качество и количество; лапароскопско третиране на ендометриозата на пикочния мехур.

Темата на броя продължаваме със статия за стриктура на уретрата – етиология, диагностика и лечение, автор: д-р Д. Дмитренко, Клиника по урология с извършване на специфична дейност по андрология – УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ“, МУ – София.

Следва статия за приложението на медикаменти при бъбречна недостатъчност, автор д-р Т. Цанова, Детски нефролог, ДКЦ „София мед“ – София и статия за условия, метод и техника за провеждане на биопсии на простатната жлеза, автор: д-р С. Рангелов, Клиника по урология с извършване на специфична дейност по андрология в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ” София, МУ – София.

В рубриката „За практиката“ сме включили следните практични статии –  скрининг за вродени аномалии във втори триместър, автор: д-р А. Богданова, Отделение по Акушерство и Гинекология, Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда – София; кожна бариера – ултраструктурни и биофизични характеристики, автор: д-р В. Брощилова, Клиника по кожни и венерически болести, Александровска болница – София; Hepten Solucaps – мощен хепатопротектор в иновативна фармацевтична форма за максимално усвояване на активната съставка, автор: д-р Л. Петров, Лаборатория „Свободно-радикални процеси” към ИНБ БАН, катедра „Физиология и биохимия“, НСА – София.

В рубриката „В света на вирусите“ сме включили статия от проф. д-р Хр. Одисеев за ролята на имунната система в борбата срещу HIV.

В броя сме поместили тест по клиничен случай – пример за лечение на разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (РДВХ) – продължение от бр. 9/2017.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг