Брой 11/2017

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е дерматология. Броят започваме със статия от д-р Д. Гулева, проф. д-р Л. Митева и доц. д-р Л. Дурмишев, Катедра дерматология и венерология, МУ – София, от която ще научите повече подробности за фоточувствителност при лупус еритематозус.

Следва статия за гноен хидраденит, авторски колектив от Секция по дерматовенерология, МФ, ТрУ и Клиника по кожни и венерически болести, УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

В рубриката „Нашето интервю“ проф. д-р Димитър Господинов, Клиника по кожни и венерически заболявания, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен, МУ – Плевен, факултет „Медицина”, Катедра „Дерматология, венерология и алергология”, споделя интересна информация за работата си в сектора.

В следващите страници на медицинското издание ще имате възможност да прочетете за съвременното лечение на сифилиса; акне – клиника и терапевтични възможности; комплексен подход в локалната терапия на атопичен дерматит; резултати от анкетно проучване за степента на познаване на нокътните промени от българските и чуждестранните лекари.

Темата на броя продължаваме със статия за случай на рецесивна epidermolysis bullosa dystrophica – имунофлуоресцентно и електронно-микроскопско изследване, ДНК-мутагенен анализ стриктура на уретрата – етиология, диагностика и лечение.

Следва статия за синдром на Киндлер, авторски колектив от Катедра “Дерматология и Венерология”, ККВБ “УМБАЛ Александровска”, МУ – София.

От доц. д-р К. Праматаров, болница „Лозенец” – София ще научите повече подробности за крастата.

В броя сме включили и статия за дерматитис херпетиформис: глутен-чувствителната дерматоза, авторски колектив от Катедра по дерматология и венерология, МУ – София.

Следват интересни авторски статии за дерматоскопски находки при вирусни заболявания на кожата; измерения на фактора време за пациентите с псориазис – резултати от анкетно проучване; мултидисциплинарен медицински подход при новородени и малки деца с вродена булозна епидермолиза; псориазис – значими фактори при обгрижването на пациентите; солариумите – рискове и противопоказания за употреба; лечение на себореен дерматит на скалпа; терапия на венозните улкуси на подбедрицата.

В броя сме поместили тест по клиничен случай – персонални грижи за пациенти, заразени с вируса на хепатит С.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг