Брой 11/2018

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е уши, нос, гърло. В първите страници на медицинското издание сме включили полезна информация за остър среден отит при грипни и други респираторни инфекции. Автори на статията са проф. д-р Г. Едрев и д-р Д. Тодорова, оториноларингология, МФ на СУ ”Св. Кл. Охридски”, УБ ”Лозенец”.

От следващите авторски статии ще научите повече подробности за съвременните подходи в лечението на серозния отит при деца и синдром на повишено съпротивление на горни дихателни пътища.

Темата на броя продължаваме със статия на тема „Как да избегнем заразяването с грипни вируси по време и след полет със самолет?“.

Следват статии за „Епидемиологично проучване на честотата при деца до 3-годишна възраст с проява на слухов дефицит“; Остри синузити при респираторни инфекции“; „Хрема при кърмачетата“; Алергичен ринит и новости в лечението“.

В рубриката „За практиката“ сме включили следните практични статии: „Навременна диагноза и лечение при закритоъгълна глаукома“; „Противоболково и противовъзпалително действие на мелатонина“; „Пoсттравматично стресово разстройство“; „Съвременни проучвания върху особеностите на кожния микробиом при пациенти с атопичен дерматит“; „Соята „Заместникът на животинските белтъци“.

В рубриката „В света на вирусите“ сме публикували статия от проф. д-р Хр. Одисеев за обрязването като средство за предпазване от спин.

В броя сме включили тест по клиничен случай – Подход и лечение на диабет тип 2.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг