Брой 11/2013

3.00лв.

Водещи теми в този брой на списание GP News са неврология и психиатрия. Началото на броя поставяме със статия за епидемиологично изследване на опитите за самоубийства в България за периода 2009-2012 година. От доц. д-р Ив. Стайков от Клиника по неврология и медицина на съня към “Токуда болница София” ще получите подробна информация за синдрома на неспокойните крака и синдрома на обструктивната сънна апнея. В рубриката “Нашето интервю” доц. д-р Тони Дончев, началник на клиника “Психиатрия” на ВМА, разказва за проблемите в сектора. В темата на броя, свързана с неврологията сме включили и публикация за сегментарната мануална диагностика и вертебралните манипулации при лечение на болки в кръста, както и статия за постиженията на съвременната медицина в лечението на Паркинсоновата болест. В броя ще прочетете още за значението на Омега-3 мастните киселини при бременност и кърмене. Доц. д-р И. Николова описва ролята на витамините от група В и приложението в клиничната практика на витамин В комплекс на Софарма.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София, заедно с техни асистенти, разглеждат фармакологичните и фармако-социалните аспекти при лечение на множествена склероза.

В рубриката “За практиката” доц. д-р К. Праматаров от УМБАЛ “Лозенец” дава съвети за постигане на продължителен контрол над псориазиса. Със статия на проф. д-р М. Малинова, УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив ще ви запознаем подробно с начина на действие и приложението на Feminorm – естествена алтернатива на хормонозаместителната терапия за овладяване на менопаузата.

Всички статии в списание GP News са подготвени от видни специлисти в областта на медицината. Изданието предоставя актуална, достоверна и практическа информация в областта на клиничната медицина, новите лекарствени средства, здравното законодателство и здравното осигуряване.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг