Брой 1/2013

3.00лв.

Акцентът в този брой на списание GP News е АГ и неонатология. Началото на броя поставяме с актуална статия от екип специалисти от Отделение по неонатология и Отделение по дерматология към МБАЛ “Токуда Болница – София”, които описват лечението на хемангиоми с Пропранолол. Темата на броя продължаваме с публикация за ранната диагностика на HPV – асоциираните карциноми на ларинкса и хипофаринкса с помощта на имунохистохимични методи. От д-р В. Даскалов от МЦ “Пентаграм 2012” София ще научите интересни подробности за ретинопатията на недоносеното. В следващите страници на медицинското издание сме включили публикация за изискванията към детските храни на зърнена основа, както и информация за преодоляване на леки храносмилателни смущения при кърмачета.

В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Ангел Димитров, национален консултант по акушерство и гинекология, разказва за проблемите в сектора и причините за намалената раждаемост у нас.

В броя ще прочетете актуална статия за използването на контрацептиви с терапевтична цел. Продължаваме със статията от проф. д-р Зл. Коларов от Клиника по ревматология – УМБАЛ “Св. Иван Рилски”, МУ – София за диагностиката и лечението на подагра. Публикацията е продължение от брой 12/2012 г. В настоящия брой на списанието сме включили и полезна статия за Imunobor Kids Syrup – единственият микронизиран бета глюкан с висока чистота.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р Н. Данчев, доц. д-р А. Савова и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София засягат темата за приема на нестероидни противовъзпалителни лекарства в периода на бременността.

В рубриката “За практиката” доц. д-р Св. Ханжиева от МУ – София разкрива любопитни подробности за кафето като източник на антиоксиданти, а д-р В. Методиева споделя опита си от приложението на Fucithalmic при лечение на бактериални очни инфекции при новородени.

Всички статии в списание GP News са авторски и са подготвени от видни специалисти в областта на медицината с богат клиничен опит. Публикациите може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг