Брой 12/2014

3.00лв.

В този брой на списание GP News ви представяме актуални и любопитни новини за общопрактикуващия лекар с акцент ревматология и ставни заболявания. Началото на броя поставяме с интересна статия, засягаща темата за сонографската диагностика на подаграта и какво идентифицира ставната ехография при неприятното страдание. В следващите страници проф. д-р З. Коларов от клиниката по ревматология към УМБАЛ “Св. Ив. Рилски” – София описва подробно ревматоидния артрит и приложението на биологичните средства при неговото лечение. В темата на броя, свързана с ревматологията и ставните заболявания сме включили публикация, отнасяща се до подробен преглед на анатомичните структури в лумбосакралната област на гръбначния стълб, както и любопитна статия за връзката между остеопорозата и сърдечната недостатъчност. Доц. д-р И. Шейтанов и неговия екип от клиниката по ревматология към МУ – София обръщат внимание на клиничните симптоми и диагностиката на ревматоидния артрит. В рубриката “Нашето интервю” д-р Родина Несторова, секретар на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза, разказва за проблемите, свързани с ревматоидните заболявания. В настоящия брой на списанието сме засегнали и все по актуалната тема за клиничните изпитвания и показанията, при които те се провеждат.

В рубриката “За практиката” ще прочетете за съвместното приложение на имуностимулатор и пробиотик съчетани с антибиотична терапия при чревни инфекции. Доц. д-р С. Василива и д-р К. Дреновска обръщат внимание на съвременната локална терапия на псориазиса.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” сме включили статия за дяволския нокът, от която ще научите за възможностите и приложението на растението при лечение на ставни заболявания.

Всички статии в списанието са подготвени от професори, доценти и доктори с различни специалности в областта на медицината и богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг