Брой 2/2013

3.00лв.

В този брой на списание GP News водеща тема е УНГ болести. Броят започва със статия от доц. д-р П. Кабакчиев и д-р Д. Тодорова от отделение УНГ към Университетска болница “Лозенец” – София за избора на оперативно или консервативно лечение при проблеми с третата сливица в детска възраст. В следващите страници на медицинското издание сме включили актуална информация за обстуктивната сънна апнеа при деца. От д-р А. Костова ще научите какви са резултатите от приложението на 10-валентната пневмококова ваксина Synflorix у нас и в Европа.

В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Георги Едрев, национален консултант по оториноларингология, пояснява кои са възможните усложнения по време на грипна епидемия.
В рубриката “Актуално” ще ви запознаем с най-новите данни за разпространението на пневмококовите заболявания, усложненията, до които водят и възможностите за тяхната превенция и лечение. Ще научите и на кой болници Българското сдружение по иновативна медицина дари пневмококови ваксини на деца с хронични заболявания.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглежда подробно лекарство-индуцирания тинитус.

В рубриката “За практиката” д-р Д. Казакова от Университетска болница “Лозенец” – София споделя клиничния си опит от приложението на Ентан при пациенти с глаукома и превенцията на оксидативния стрес. В рубриката сме включили публикация за действието на Експекторанс № 5 при лечение на остри катари на горните дихателни пътища и приложението на Fucithalmic в практиката. Представяме ви и нови продукти от Химакс Фарма – Флудрекс Хот Дринк и Флудрекс Джуниър Хот Дринк.

В броя ще прочетете още за анатомията и макроморфологията на зъби със свръхбройни корени. Публикацията е разработена от доц. д-р Е. Ботева и специалисти от Катедра по консервативно зъболечение, Факултет по Дентална медицина, МУ – София.

Всички статии в списание GP News са разработени от водещи специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг