Брой 2/2024

5.00лв.

Броят започва със статия за респираторните инфекции при деца с астма – проблеми и природни решения, автор: проф. д-р Г. Петрова, д.м., Началник Клиника по педиатрия, УМБАЛ „Александровска” – София.

От следващата авторска статия ще научите повече подробности за диференциалната диагноза на кашлицата, автор: проф. д-р П. Переновска, д.м.н., Клиника по педиатрия, УМБАЛ „Александровска” – София.

По темата на броя ще прочетете още: Пилонидална синусна болест в сакрококцигеалния район (пиларна киста и фистула); Протрахиран бактериален бронхит в детска възраст; Лечение на остри инфекции на долни дихателни пътища в детска възраст; Да си припомним „добрата“ стара скарлатина; Протичане и усложнения при грип; Отново за варицелата; Още нещо за тежката астма и новата биологична терапия; За пропуснатите пациенти с муковисцидоза – вероятно скринингът ще е решение.

Познатият ви хипотетичен тест по клиничен случай е на тема „Оптимизиране на грижите за пациенти с пароксизмална нощна хемоглобинурия“ (продължение от бр. 1/2024 г.).

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Описание

Централна тема в този брой на списание GP News е педиатрия.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг