Брой 2/2017

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е педиатрия. Броят започваме със статия на тема „Коклюш – съвременни имунизационни практики“, автор: проф. П. Переновска, Клиника по педиатрия УМБАЛ „Александровска“ – София. От следващата статия ще научите кои са основните направления за определяне на заболяванията на отделителната система в детската възраст. Автор на статията е проф. Д. Близнакова, директор Медицински колеж – Варна. Темата на броя продължаваме със статия за вродена патология на тестиса, автор: проф. О. Бранков, Хирургична клиника, болница Токуда – София.

В следващите страници на броя сме включили полезна информация за развитие на двигателните функции и най-честите заболявания, свързани с нарушения в моториката, автор: проф. И. Литвиненко, Катедра по педиатрия при МУ – София.

Доц. А. Буева, д-р М. Гайдарова и д-р Т. Лисичкова представят интересна информация за превенция на детското бъбречно здраве. Следват статии за клиничното значение на спирометрията при деца с астма и диагностичен алгоритъм при „Свиркане“ в ранна детска възраст.

Доц. С. Велизарова, ас. А. Спасова и д-р Н. Габровска описват структурата на туберкулозното заболяване при бецежирани деца. От авторския колектив ще научите и коя е съвременната имунологична диагноза на туберкулозното заболяване в детската възраст.

В броя сме включили информация за респираторно-синцитиална вирусна инфекция в детска възраст, автори: проф. П. Переновска, доц. Г. Петрова, д-р Д. Митева, Клиника по педиатрия, УМБАЛ “Александровска“ – София, както и статия за лазерна терапия на уретрална стриктура при момче на 12 години, автори: доц. С. Кюркчиева, д-р Д. Златанов, д-р Ел. Попов, Отделение по Урология МБАЛ „Токуда Болница София”.

От следващите статии ще научите повече подробности за пневмонията при деца в ерата на разширяващата се имунизационна програма и ролята на Protopic 0,03% при локалното лечение на атопичен дерматит в детската възраст. Д-р К. Атанасова, оториноларинголог, УМБАЛ „Георги Странски” – Плевен, споделя своя опит от приложението на Imunobor Kids Activ Syrup/VGcaps – антивирусни средства, за които никога не е късно.

В статията си, посветена на вирусите, проф. З. Кълвачев представя  любопитни факти за фамилията на мегаловирусите.

В броя сме включили тест по клиничен случай, свързан с използване на качествени измервания за оптимизиране отговора на лечение на голямо депресивно разстройство (продължение от бр. 1/2017).

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг