Брой 3/2013

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е кардиология. Началото на броя поставяме с актуална статия от доц. д-р А. Буева от Клиника по детска нефрология и диализа, МУ – София, която описва подробно пренатално установени бъбречни аномалии след раждане. Темата на броя продължаваме с публикация за използване на ултразвуковото изследване в неонаталната и педиатрична практика и интересна статия за ротавирусните инфекции при кърмачета. От доц. д-р А. Буева и доц. д-р Р. Георгиева ще научите любопитни подробности за Tamm-Horsefall нефропатията. В следващите страници на медицинското издание сме включили публикация за актуални аспекти, свързани със захранването на кърмачето.

В рубриката “Нашето интервю” доц. д-р Маруся Лилова, началник “Клиника по педиатрия” към МБАЛ “Токуда Болница София” разказва за работата с общо практикуващите лекари и проблемите в сектора на здравеопазването.

В броя ще прочетете актуална статия, предоставена от доц. д-р И. Литвиенко, за приложението на леветирацетам (LEV) при епилептични синдроми в детска възраст. Доц. д-р М. Кръстева от Неонатологично отделение, УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив споделя опита си от приложението на Fucithalmic при лечение на неонаталния конюнктивит. В настоящия брой на списанието сме включили и статия за бета глюканите – модификатори на биологичния отговор.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат фармако-технологични и терапевтични съображения при избор на рационална лекарствена форма.

Всички статии в списание GP News са авторски и са подготвени от видни специлисти в областта на медицината с богат клиничен опит. Публикациите може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг