Брой 3/2019

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е педиатрия.

Броят започваме със статия на тема „Кога да мислим за интерстициални белодробни заболявания в детската възраст“, автори: доц. д-р Г. Петрова, д.м., проф. д-р П. Переновска, д.м.н, д-р Д. Митева и д-р В. Папочиева.

От първите страници на медицинското издание ще научите повече подробности за профилактиката и лечението на грипа, както и защо грипът се появява само в зимните сезони.

В началото на броя сме включили и статия с автори проф. д-р А. Кънева и доц. д-р Ж. Казанджиева, на тема „Хемангиоми в кърмаческа и ранна детска възраст – диагноза и лечение“. Следващата авторска статия засяга темата за синдромът на малтретираното дете.

Темата на броя продължава със статии за възможните грешки при използване на инхалаторни устройства при деца, диагностичен и терапевтичен алгоритъм при различните видове ринити, Роландова епилепсия – най-честата идиопатична фокална епилепсия в детска възраст.

Следва статия за приложението на GinGira Alba Bebe Spray при профилактика и лечение на дерматит от пелени, автори: д-р В. Гинчева и д-р М. Бинова, Катедра Дерматология, венерология и алергология, Факултет по медицина, МУ – Плевен.

Броят продължаваме със следните статии: „Имат ли българските деца достатъчно наличност в банката или как да оптимизираме костното здраве на подрастващите?“; „Кога и как да лекуваме кривогледството?“; „Мобилна отоскопия – преглед на литературата относно ползите й за въвеждане в клиничната ни оториноларингологична практика“; „Профилактика на амблиопията (мързеливо око)“; „Туберозна склероза комплекс – познавате ли това заболяване?“.

В рубриката „За практиката“ сме включили практични статии на тема: „Fucidin H при лечение на инфектирана екзема“ и „Ефект на Imunobor Protect върху динамиката на протичане на орофарингеални заболявания“.

В рубриката „В света на вирусите“ сме публикували статия от проф. д-р Хр. Одисеев д.м.н. за лечение на генетичните болести с вируси.

В броя сме публикували тест по клиничен случай – Подход при пациенти с болки в ставите.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг