Брой 3/2023

5.00лв.

Броят започва със статия за ваксини и имунопрофилактика при преждевременно родени новородени, автор: проф. д-р Б. Слънчева, д.м., Началник на неонатологично клиника, СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД – София, Катедра по АГ, МУ – София.

Следващата авторска статия е с акцент анемия на недоносените деца -актуални аспекти на терапевтичния подход, автор: доц. д-р Р. Георгиева, д.м., Клиника по неонатология, СБАЛДБ – София, МУ – София.

Броят продължава със статия на тема „Разкриване и организация на Ендометриоза център за интердисциплинарен подход за диагностика, терапия и поддържащо лечение на пациентки с ендометриоза“.

От авторската статия на д-р Н. Калфова и доц. д-р Д. Казакова, д.м., Катедра по хирургия, Университетска болница „Лозенец“ – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, ще научите повече подробности за тиреоид-асоциирана офталмопатия.

По темата на броя ще прочетете още: Видове полиомиелитни ваксини – имунизационен обхват в период на пандемия от Covid-19; Физическа активност и спорт по време на бременност – насоки и ползи за здравето на майката и плода; Цялостно решение и индивидуален подход при менопауза.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Описание

Водеща тема в този брой на списание GP News е АГ и неонатология.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг