Брой 3/2024

5.00лв.

В началото на броя сме включили статия от д-р О. Димитров и д-р Л. Минковска, Отделение по гинекология, ПСАГБАЛ „Св. София“, София, от която ще научите повече подробности за риска от неочаквано злокачествено заболяване при жени в менопауза, които са претърпели хистеректомия за пролапс на тазовите органи.

Следващата авторска статия разглежда лечението на предраковите изменения на маточната шийка, автор: д-р Г. Дикова, специалист по акушерство и гинекология, Катедра по АГ, СБАЛАГ „Майчин дом“, МУ – София.

По темата на броя ще прочетете още: Ролята на транс-влагалищното ултразвуково изследване при жени в менопауза с или без постменопаузално кървене; Приложение на хистероскопията при диагностиката и лечението на ендометриалната патология в менопауза; Анестезиологични и реанимационни проблеми при прееклампсия и еклампсия; Гастросхиза – клиничен случай; Диабетна фетопатия; Възможно ли е да възстановим баланса на компрометираната чревна микробиота след раждане чрез Цезарово сечение в ранните етапи на живота?; Хранителни навици и женско репродуктивно здраве; Атрофичен вагинит – етиопатогенетично решение за по-високо качество на живот.

В рубриката „За практиката“ ще прочетете практична статия на тема: „Връзка между захарен диабет тип 2 и нива на витамин Д – актуални аспекти“.

Познатият ви хипотетичен тест по клиничен случай е на тема „Повишени грижи при ревматични заболявания – предизвикателства“.

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Описание

Водеща тема в този брой на списание GP News е АГ и неонатология.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг