Брой 3/2014

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е педиатрията. Началото на броя поставяме със статия от проф. д-р Р. Бенчев, председател на Българското национално сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, от която ще научите кои са съвременните подходи за диагностика и лечение на възпалителните процеси на фаринкса. Доц. д-р Д. Вичева от катедра по Оториноларингология към МУ – Пловдив описва подробно спешните състояния на остра ларингеална стеноза в детска възраст. В рубриката “Нашето интервю” акад. д-р Богдан Петрунов, председател на отделение по медицински науки на БАН, разказва за проблемите с алергиите и тяхната профилактика. В темата на броя, свързана с педиатрията сме включили и публикация за захарния диабет при деца. Проф. д-р С. Петрова от националния център по обществено здраве и анализи дава съвременни препоръки за въвеждане на алергенни храни при захранване на кърмачета. В броя ще прочетете още за диагностиката на васкуларните синдроми в детска възраст, както и за спешните състояния при заболявания на горните дихателни пътища при деца.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София описват подробно действието на екстракта от бръшлян и мястото му в педиатрията.

В рубриката “За практиката” сме включили статия за приложението на Imunobor Broncho при остри респираторни ифекции. От проф. д-р Д. Господинов и чл. кор. проф. д-р Н. Цанков ще научите за ефекта от приложението на Daivobet Gel при локално лечение на psoriasis vulgaris.

Всички статии в медицинското списание са подготвени от видни специлисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг