Брой 3/2015

3.00лв.

В настоящия брой на списание GP News ви представяме актуални и любопитни новини за общопрактикуващия лекар с акцент психиатрия и алергология. Началото на броя поставяме с интересна статия от д-р М. Тарейн – клиничен психолог и председател на Българската асоциация по онкопсихология, който описва реакциите към болестта и психичните защитни механизми. В темата на броя, свързана с психиатрията сме събрали и публикации, отнасящи се до антидепресивната терапия при бременност и кърмене, както и подробна статия за биполярната депресия.

В частта алергология ще имате възможност да прочетете за съвременната диагностика и лечение на алергичните болести, а също и някои новости за поленовата алергия.
В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Васил Димитров, председател на Българското дружество по алергология, говори подробно за алергичните заболявания и новостите в алергологията.
В рубриката “За практиката” сме включили тема за бактериалното носителство. Също така специалисти по дерматология и венерология описват полезното действие на Дайвобет Гел при пациенти, страдащи от Psoriasis Vulgaris.
В рубриката “В помощ на фармацевтите” сме включили подробна статия, описваща ролята на съгласието на пациента при терапията на шизофрения.
В статията си, посветена на вирусите, проф. д-р З. Кълвачев представя епидемиологични проучвания по отношение на неотропните вируси.
В този брой на списанието Ви представяме клиничен случай на момче с алергия и подход за ефективното й лечение.
Всички статии в списанието са подготвени от професори, доценти и доктори с различни специалности в областта на медицината и богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг