Брой 4/2018

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е гастроентерология. Началото на броя започване със статия от екип специалисти от Отделение по Интервенционална Гастроентерология, Клиника по Гастроентерология Acibadem City Clinic Болница Токуда – София, за съвременния терапевтичен подход при холедохолитиаза. Следват статии за глутенова ентеропатия по време на бременност, автор: д–р Л. Грудева, УМБАЛ “Св. Марина“, МУ – Варна и диагностични и лечебни процедури под ултразвуков контрол при кистични лезии на панкреаса, автор: проф. д-р Н. Григоров.

В следващите страници на медицинското издание сме включили следните  статии: Индикации за чернодробна трансплантация; Остри кръвоизливи от горен гастроинтестинален тракт; Helicobacter pylori.

В броя сме поместили практични статии за разпространението на амблиопия в България; Псевдо-висцерални синдроми от вертеброгенен произход; Практически указания за успешно проактивно лечение на атопичен дерматит; Роля на профилактиката при тонзилити – клиничен опит.

Следва статия от д-р K. Хаджилазов, Ендокринологично отделение, СБАЛДБ, МУ – София, за това как да посрещнем Великден без притеснения за нарушаване на различни диети, понатрупване на повече от необходимите калории, напълняване, както и покачване стойностите на кръвната захар и холестерола.

В рубриката „В света на вирусите“ сме публикували статия от проф. д-р Хр. Одисеев за вирусът Денга и ваксиниране на комарите в борбата срещу него.

В броя сме включили тест по клиничен случай – Подход и лечение при тежко депресивно разстройство (продължение от бр. 3/2018)

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг