Брой 4/2013

3.00лв.

В настоящия брой на GP News акцентът е урология и нефрология. В първите страници на списанието сме публикували втора част на темата за пренатално установени бъбречни аномалии след раждане. Автор на статията е доц. д-р А. Буева от Клиника по детска нефрология и диализа, МУ – София. Темата на броя продължаваме с актуална публикация от доц. д-р Сл. Кънчев и неговия екип от Клиника по спешна и детска урология към МБАЛСМ “Пирогов”, които обръщат внимание на първоначалната диагноза и навременното лечение на карцинома на пикочния мехур. В броя ще прочетете за резултатите от 2-годишно лечение със земплар на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, хроничен хиперпаратиреоидизъм и анемия. От страниците на медицинското издание ще научите подробности за острия гломерулонефрит и инфекциите на пикочните пътища в детска възраст. Ще ви запознаем с ефективното приложение на бета глюкан при грипни епидемии. В този брой сме отделили място на публикация за характеристиките на нормалния пубертет. Ще научите и защо физическите упражнения са третия важен компонент в регулацията на кръвната глюкоза при деца и юноши с диабет.

В рубриката “Актуално” проф. д-р С. Безшапочний, проф. д-р Н. Сонник и проф. д-р В. Лобурец от Медицински университет Киев разглеждат особеностите при лечението на алергичен ринит и полипозен риносинуит с продукта Ринитал.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова и асистенти от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат подробно темата за причините, които водят до промени в цвета на урината.

В рубриката “За практиката” доц. д-р Пенка Николова, специалист вътрешни болести, пневмология, фтизиатрия и фармакология, засяга темата за актуалните за сезона респираторни заболявания и тяхното лечение. В рубриката сме включили и публикации за действието на Fucidin при лечението на импетиго.

Всички статии в списание GP News са разработени от водещи наши и чуждестранни специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг