Брой 4/2017

3.00лв.

Водеща тема в този брой на списание GP News е неврология и психиатрия. Началото на броя започваме със статия от проф. С. Чернинкова, Клиника по Нервни болести, УМБАЛ „Александровска“, МУ – София, на тема „Хередитарна оптична невропатия на Leber“. От следващата статия ще научите повече подробности за цервикалното главоболие, автор: доц. В. Мълчанова, почетен председател на Българското дружество по мануална медицина на вертеброгенните заболявания на нервната система.

Темата на броя продължаваме със статия за оценка на суицидния риск, представена от авторски колектив от МБАЛ „Св. Марина” Варна, МУ – Варна.

В следващите страници на медицинското издание сме включили полезна информация за актуалния за сезона алергичен ринит, автор: д-р С. Новакова – алерголог, Вътрешно консултативно отделение, УМБАЛ ”Св. Георги” – Пловдив. От проф. Г. Христов, ръководител Сектор Алергология, Токуда болница – София, ще научите коя е съвременната алергологична диагностика и лечение. Доц. Д. Терзиев, Клиника по детска психиатрия, Катедра по психиатрия и медицинска психология, УМБАЛ „Александровска”, МУ – София, разглежда аутизмът като разстройство на развитието и митовете, свързани с него.

В броя сме включили полезна информация за ХИВ-свързани неврокогнитивни разстройства и нeврокогнитивните нарушения при тиреоидит на Хашимото.

Д-р Ж. Апостолов и доц. Х. Кожухаров, МБАЛ “Св. Марина”, МУ – Варна, представят клиничен случай на мъж, постъпващ за лечение в психиатрична клиника.

В рубриката „За практиката“ д-р К. Хаджилазов, Клиника по Ендокринология и обмяна на веществата, ВМА – София, разглежда употребата на естествените подсладители. В настоящия брой ще прочетете и полезни за практиката статии, свързани с ползите от комбинираното приложение на антибиотици и Imunobor Biotic в педиатричната практика и приложението на локални кортикостероиди при лечение на атопичен дерматит.

В статията си, посветена на вирусите, проф. З. Кълвачев представя  любопитна информация за нов щам вирус, извлечен от амеба, изолирана от климатик в Париж.

В броя сме включили тест по клиничен случай, свързан с използване на качествени измервания за оптимизиране отговора на лечение на голямо депресивно разстройство (продължение от бр. 2/2017).

Всички статии в списание GP News са подготвени от авторитетни наши и чуждестранни специалисти с богат клиничен опит и може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг