Брой 5/2013

3.00лв.

Централна тема в този брой на списание GP News е кардиология. Началото на броя поставяме с актуална статия от проф. д-р Н. Гочева и доц. д-р Е. Трендафилова от Национална кардиологична болница, които описват подробно кардио-пулмоналната ресусцитация. Темата на броя продължаваме с публикация за приложението на Омега 3 мастните киселини и витамин Е в управлението на сърдечно-съдовия риск. От доц. д-р Ст. Стефанова ще научите интересни подробности за реактивните артрити. В следващите страници на медицинското издание сме включили любопитна информация за късния пубертет – Pubertas Tarda.

В рубриката “Нашето интервю” проф. д-р Владимир Пилософ, изпълнителен директор на Национална кардиологична болница, разказва за проблемите в сектора.

В броя ще прочетете още за симптомите на съдовите оклузии на ретината, както и интересна статия за болестта на Кавазаки.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” доц. д-р И. Николова и нейни асистенти от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат подробно лекарствата, предизвикващи удължаване на QT-интервала, както и клинично значимите лекарствени взаимодействия.

В рубриката “За практиката” сме включили публикация от доц. д-р Кр. Калинова за ефекта от приложението на GinGira Medicasil Spray в хирургичната практика. Д-р М. Петрова от 19 ДКЦ – София споделя впечатленията си от употребата на Daivobet Gel в локалното лечението на псориазис.

Всички статии в списание GP News са авторски и са подготвени от видни специлисти в областта на медицината с богат клиничен опит. Публикациите може да бъдат полезни при подготовка на студенти, курсисти и специализанти.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг