Брой 6/2013

3.00лв.

В настоящия брой на GP News акцентираме на темата дерматология и козметика. В първите страници на списанието проф. д-р И. Бойкинов от Клиника по детска ревматология разглежда ювенилния псориатричен артрит, а екип специалисти от МБАЛ Токуда Болница София описват кожните промени през първите месеци след раждането. Темата продължаваме с клинично проучване на ефекта от приложението на Acerbine при лечение на повърхностни и дълбоко-дермални изгаряния. Подробната статия е създадена от проф. д-р Хаджийски и доц. д-р М. Аргирова от Клиника по изгаряния и пластична хирургия към УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”. От страниците на медицинското издание ще прочетете още за стареенето на кожата и приложението на естетичните процедури в дерматологията и козметиката. И в този брой сме отделили специално място на теми, свързани с детското здраве. От проф. д-р С. Петрова и д-р Л. Рангелова ще научите кои са актуалните проблеми при кърменето и захранването на деца в кърмаческа възраст. Ще ви запознаем с ефекта от приложението на GinGira Activ при варицела, както и с практичния опит на д-р Цветкова, семеен лекар, от употребата на Fucidin H при атопичен дерматит в детска възраст.

В рубриката “В помощ на фармацевтите” проф. д-р В. Петкова, доц. д-р М. Манова доц. д-р М. Димитров и доц. д-р И. Николова от Фармацевтичния факултет към МУ – София разглеждат подробно темата за фотопротекторите.

В рубриката “За практиката” д-р С. Йорданова, специалист ендокринолог, описва профилактиката и диагностиката на остеопорозата. В рубриката сме включили и публикации за действието на Кетозал – лечебен шампоан с широк спектър на приложение, както и статия за употребата на детските храни Milumil – цялостна грижа за децата.

Всички статии в списание GP News са разработени от водещи специалисти в областта на медицината, които имат богат клиничен опит.

Допълнителна информация

Тегло 0.170 кг